|
Register • FAQ
• Search • Login |
|
It is currently Sun Dec 22, 2024 4:14 am
|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 2 posts ] |
|
Chocomoes a la comme chez soi
Author |
Message |
tbone
l33t p0wahz
Joined: Wed Oct 29, 2003 4:40 pm Posts: 1966 Location: Küssen Zie bitte mein Esel
|
Chocomoes a la comme chez soi
Chocomousse voor 4 personen
1dl water 15gr versgemalen koffie 400 gr chocolat puur, bitter of puur 4 dl crème freche 4 grote eiwitten 35gr poedersuiker
breng 1dl water aan de kook voeg koffie toe draai vuur laag en laat het geheel 10 min trekken giet de kofie door een doek in een middelgrote pan
doe de chocolat in de kofie zet de pan op een laag vuur en laat de chocolat zachtjes smelten. roer het mengsel even om en haal de pan van het vuur laat afkoelen. klop de crème freche of de slagroom niet al te stijf de room moet de consistentie van dikke yogurt hebben anders wordt de mousse te compact. spatel de room voorz. En grondig door de chocolat
klop de eiwitten in een andere kom begin langzaam en voer tempo geleidelijk op strooi de poedersuiker erbij zodra het eiwit luchtig en schuimig is en klop krachtig een steeds sneller tot de massa stevig en conpact is spatel de eiwitmassa met kleine hoeveelheden etgelijk door de chocoladecreme doe de mousse in een schaal of in individuele potjes en zet deze 3 uur in de kloekast
als u de mousse tot de volgende dag laat staan is de smaak nog beter
bagnus is ongetwijfeld de enige wijn, en anders water
_________________ Carve hard! ... or die trying
|
Tue May 26, 2009 3:20 pm |
|
|
Pyro
Zjievereers
Joined: Thu Feb 16, 2006 1:34 pm Posts: 708 Location: ieveranst
|
Re: Chocomoes a la comme chez soi
sjokomoes alla Pyro (foitelek recept van de pennelekker in denjeratom)
Ingrediënten 400 gr fondant chokolade 150 gr kristalsuiker 8 eieren 5 dl room 30%
Hoe smetjet bij-iejen?
400 gr zwarte (fondant) sjokolat smelten int bad van marie Terwijl da zen bad pakt... 4 volledige eieren + 150 gr kristal suiker opkloppen tot 2 * volume 5 dl room (30% vet) voor 3/4 opkloppen (dus nie volledig stijf) Meng dit alles (gesmolten sjokolat, suikereieren, room) klop nog eens 4 eiwitten op (volledig stijf) Spatel eiwit onder in mengsel en laat minimum 2 uur in de frigo staan.
|
Tue May 26, 2009 4:53 pm |
|
|
|
|
Page 1 of 1
|
[ 2 posts ] |
|
Who is online |
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum
|
|