It is currently Sun Dec 22, 2024 6:16 am




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
 Chocomoes a la comme chez soi 
Author Message
l33t p0wahz
User avatar

Joined: Wed Oct 29, 2003 4:40 pm
Posts: 1966
Location: Küssen Zie bitte mein Esel
Post Chocomoes a la comme chez soi
Chocomousse voor 4 personen


1dl water
15gr versgemalen koffie
400 gr chocolat puur, bitter of puur
4 dl crème freche
4 grote eiwitten
35gr poedersuiker

breng 1dl water aan de kook
voeg koffie toe draai vuur laag en laat het geheel 10 min trekken
giet de kofie door een doek in een middelgrote pan

doe de chocolat in de kofie zet de pan op een laag vuur en laat de chocolat zachtjes smelten. roer het mengsel even om en haal de pan van het vuur
laat afkoelen. klop de crème freche of de slagroom niet al te stijf
de room moet de consistentie van dikke yogurt hebben anders wordt de mousse te compact. spatel de room voorz. En grondig door de chocolat

klop de eiwitten in een andere kom
begin langzaam en voer tempo geleidelijk op
strooi de poedersuiker erbij zodra het eiwit luchtig en schuimig is en klop krachtig een steeds sneller
tot de massa stevig en conpact is
spatel de eiwitmassa met kleine hoeveelheden etgelijk door de chocoladecreme
doe de mousse in een schaal of in individuele potjes en zet deze 3 uur in de kloekast

als u de mousse tot de volgende dag laat staan is de smaak nog beter


bagnus is ongetwijfeld de enige wijn, en anders water

_________________
Carve hard! ... or die trying


Tue May 26, 2009 3:20 pm
Profile
Zjievereers

Joined: Thu Feb 16, 2006 1:34 pm
Posts: 708
Location: ieveranst
Post Re: Chocomoes a la comme chez soi
sjokomoes alla Pyro (foitelek recept van de pennelekker in denjeratom)

Ingrediënten
400 gr fondant chokolade
150 gr kristalsuiker
8 eieren
5 dl room 30%

Hoe smetjet bij-iejen?

400 gr zwarte (fondant) sjokolat smelten int bad van marie
Terwijl da zen bad pakt...
4 volledige eieren + 150 gr kristal suiker opkloppen tot 2 * volume
5 dl room (30% vet) voor 3/4 opkloppen (dus nie volledig stijf)
Meng dit alles (gesmolten sjokolat, suikereieren, room)
klop nog eens 4 eiwitten op (volledig stijf)
Spatel eiwit onder in mengsel en laat minimum 2 uur in de frigo staan.


Tue May 26, 2009 4:53 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.